вторник, 25 декабря 2012 г.

Депутати проти дітей. Якісна інфографіка

Два тижні тому ми поставили невдалу інфографіку від Газети по-українськи і кинули клич до наших учасників і друзів запропонувати кращі варіанти.

Відгукнувся також Дмитро Мокрий-Вороновський, один з викладачів Школи та дизайнер Texty.org.ua. Ось його варіанти:
І нагадаємо ще раз. Ось так бачать роботу з текстом та ілюстраціями в Газеті по-українськи (нижче). Водночас, подібні зразки робляться співробітником, для якого це - додаткове навантаження. Чи може це бути виправданням?

понедельник, 17 декабря 2012 г.

Галина Садовнікова: Як пройти тест на ВІЛ

Учасниця школи Галина Садовнікова створила для газети "Біла Альтанка" візуалізацію проходження тесту на ВІЛ.

Авторка буде вдячна за фідбек наскільки зрозуміло і що варто удосконалити:


четверг, 13 декабря 2012 г.

Інфографіка на швидку руку від Георгія Мендуєва

Коли на сторінці Газети по-українськи у Фейсбуці з'явилася ця ілюстрація, ми не змогли пройти повз неї спокійно. Адже чудова ідея показати, що депутати ВР виділили на свій відпочинок у 8 разів більше грошей як на усіх дітей в Україні, отримала вкрай слабку реалізацію - кольори, наочність, шрифти, композиція.

Ми звернулися до учасників Школи подати своє бачення, як можна покращити виконання. За зізнанням Георгія Мендуєва, учасника вересневої школи, у нього було мало часу і він зробив ось цю ілюстрацію на швидку руку:



понедельник, 10 декабря 2012 г.

Інфографіка від Тараса Чернова

Тарас Чернов працює в проекті "Слово і діло", який контролює обіцянки українських політиків. Один з інструментів донесення результатів досліджень - інфографіка.

Проект «Слово і діло» продовжує серію графічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників обласних центрів України. Другий випуск присвячено Голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову.