вторник, 22 января 2013 г.

Друга Школа інфографіки від Інтерньюз-Україна та Texty.org.ua оголошує набір учасників

МГО "Інтерньюз-Україна" у партнерстві з редакцією онлайн-ресурсу Texty.org.ua в рамках проекту «У-Медіа» оголошують набір на Другу Школу інфографіки для молодих дизайнерів, працівників онлайн-видань та охочих працювати з візуальною інформацією (Київ, 21-24 лютого 2013).

Що це за школа? Конкуренція за увагу користувача в інформаційному просторі підштовхує редакції все більше урізноманітнювати форми подачі інформації. Це зумовлює високу потребу в фахівцях, які здатні працювати з візуалізацією/інфографікою на різних рівнях – від розробки концепції, обґрунтування до підбору кольорів, шрифтів, пропорцій і створення інфографіки.

Школа інфографіки — це 4-денний курс з основ інфографіки, створений з метою навчити охочих створювати і застосовувати динамічну і статичну інфографіку для онлайн-ресурсів та видань.

Чому навчатимемося?
  • Основам графічного дизайну та інфографіки (формати даних, бібліотеки для візуалізації,  мова візуальних символів, алгоритми)
  • Роботі з ключовими інструментами створення інфографіки  та онлайн-сервісами (Google Refine, Google Charts ,MapCode, FusionTables).
  • Основам графічного програмування (NodeBox, Python)
  • Роботі з таблицями та графіками в Adobe Illustrator
Формат
  • Програма курсу — це чотири повних дні теорії та практики, що дозволять учасникам засвоїти основи дизайну, розібрати кейси і типові помилки створення інфографіки, реалізувати практичні завдання.
  • Останній день воркшоп, на якому кожен із учасників створить готовий продукт інфографіку на обрану тему.
  • В програму курсу входять подальші консультації впродовж двох тижнів після Школи, співпраця та фіналізація випускних робіт за підтримки тренерів.
  • Учасники Школи отримають підсумкові конспекти лекцій від тренерів та ексклюзивні електронні видання з інфографіки.
  • Від організаторів передбачені сюрпризи та подарунки найактивнішим учасникам.
Тренери
Тренерами та співавторами школи виступають українські фахівці з графічного дизайну на інфографіки. Протягом школи майстер-класи, а після консультації проведуть Анатолій Бондаренко, Надія Кельм та Дмитро Мокрий-Вороновський. Також під час школи заплановані короткі гостьові лекції від інших фахівців-практиків цієї сфери.

Хто може взяти участь? Ми обираємо учасників на конкурсних засадах. До участі запрошуються молоді дизайнери, журналісти та медіа-активісти віком до 27 років, які зацікавлені спеціалізуватися у створенні інфографіки та візуалізації даних. Рівень школи розрахований на початківців з базовими дизайнерськими знаннями та навичками роботи з інформацією. 

Учасники Школи інфографіки відбираються на конкурсній основі. Участь у школі передбачає реєстраційний внесок в сумі 590 грн.
Обов'язковими умовами участі є:
1. Заповнення ОНЛАЙН-АНКЕТИ - http://bit.ly/infographicschool2_reg
2. Наявність ноутбука під час навчальних сесій
3. Сплата реєстраційного внеску в перший день навчання - 590 грн.

Організатори забезпечують учасникам навчальні матеріали, харчування (кава-паузи та обіди). УВАГА! Організатори відшкодовують учасникам з-поза меж Києва проїзд та забезпечують проживання на період навчання.

Дати проведення: Школа відбуватиметься з 21 по 24 лютого 2013 р. у Києві в офісі МГО «Інтерньюз-Україна» (вул.Ризька, 15)Навчання триватиме щодня з 9.30 до 18.00.

Дедлайн: Заявки на участь приймаються до 18.00 вівторка 12 лютого 2013 р. Результати відбору: 15 лютого 2013 р. Постійний блог школи : www.infographicschool.com

Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа, 063 710 13 96, 044 458 44 40 jbabko@internews.ua

Друга Школа інфографіки проводиться МГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз Нетворк за фінансової підтримки АМР США.

4 комментария:

  1. как всегда, интересно, полезно и своевременно. Только вот к чему возрастные ограничения?

    ОтветитьУдалить
  2. це не обмеження, це орієнтир :) Вік буде останнім критерієм відбору.

    ОтветитьУдалить
  3. Ок, Якщо я ніколи не мав справи з дизайнерськими програмами, і тільки почав пізнавати ази журналістики,чи є в мене шанс стати учасником вашої школи.

    ОтветитьУдалить