пятница, 11 сентября 2015 г.

Оголосили два нові тренінги з інфографіки та візуалізації даних - кінець вересня

На початку вересня громадська організація “Інтерньюз-Україна” провела навчання щодо роботи з візуалізаціями та масивами даних для представників українських онлайн-ЗМІ.

Результати тренінгу показали високу потребу медіа ринку у засвоєнні навичок візуального опрацювання інформації. Завдяки практичній роботі під час навчання учасники вже сьогодні здатні застосовувати ключові онлайн-сервіси візуалізації у роботі своїх видань та ефективно працювати з масивами даних.

25-27 вересня та 28-30 вересня 2015 року «Інтерньюз-Україна» запрошує представників українських онлайн-ЗМІ взяти участь в одному з двох поглиблених тренінгів з інфографіки та журналістики даних. Під час тренінгу учасники:

- засвоять головні засади дизайну та створення інфографіки,
- навчаться аналізувати помилки у роботі з інфографікою;
- навчаться ефективно шукати необхідні масиви даних та інформацію для візуалізацій та інфографіки на відкритих ресурсах;
- навчаться ставити задачі для дизайнерів та правильно розподіляти ресурси під час створення інфографіки та візуалізацій;
-  навчаться працювати з ключовими сервісами візуалізацій, зокрема CartoDB, Raw, Tableau Public, сервісами для роботи з картами.

Місце проведення: м. Київ
Час проведення: тренінгова сесія 25-27 вересня (п’ятниця-неділя), тренінгова сесія 28-30 вересня (понеділок-середа).

Тренери: редактори українських онлайн-видань, дизайнери та експерти з візуалізації даних з середовища спільноти Школи інфографіки від ГО “Інтерньюз-Україна” та редакції Texty.org.ua

Умови участі: Організатори відберуть учасників тренінгу на конкурсній основі. Для подання заявки на участь у тренінгу потрібно заповнити анкету - bit.ly/visual_sept.

Дедлайн заповнення заявок – п’ятниця, 18 вересня 2015 року, 19.00.

Умовою участі для відібраних кандидатів є також сплата реєстраційного внеску у розмірі 300 грн за участь у трьох днях тренінгу.

Увага! Організатори залишають за собою право додаткового телефонного/Skype інтерв’ю з потенційними кандидатами на участь у тренінгу. Усього в кожному тренінгу візьмуть участь 12 осіб. Заохочуємо, аби до участі подавалися команди з двох представників редакції (журналіст/редактор, редактор/дизайнер).

Результати відбору будуть повідомлені у понеділок, 21 вересня 2015 до 19.00. Організатори забезпечують учасників проживанням (2 ночі), харчуванням (сніданки, обіди), та за наявності квитків (потяг, автобус) відшкодовують вартість проїзду.

Хештег тренінгів - #medianext_ua

Довідка: У 2012-2013 роках ГО “Інтерньюз-Україна” у партнерстві з Texty.org.ua провела три Школи інфографіки – навчальних курсів з основ інфографіки та візуалізацій, участь в яких взяли 60 українських журналістів та редакторів. Тренінги з інфографіки та візуалізації даних є продовженням традицій Школи інфографіки.

За додатковою інформацією звертайтесь до Христини Рибачок, координатора заходів ГО “Інтерньюз-Україна”, 0930735926 або krybachok@internews.ua.

Інформація про тренінги: www.internews.ua, http://infographicschool.blogspot.com/

Тренінги проводяться за підтримки програми «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз-Нетворк» та фінансової підтримки АМР США

Комментариев нет:

Отправить комментарий